Kommande

Tidigare

Genom denna anmälan samtycker ni till att vi, Colting Communication AB, kan komma att behandla och spara personuppgifter för kommande kontakt samt med syfte att fullgöra avtal träffande mellan er och Colting Communication AB. Ni samtycker även till digitala nyhetsbrev innehållande information kopplad till er anmälan skickas till er samt godkänner att foton tagna i träningssammanhang kan komma att publiceras i sociala kanaler. Ni godkänner därmed att era personuppgifter behandlas i enlighet med Colting Communication ABs personuppgiftspolicy.

 

Colting Borssén Cykeltour

Välkommen till vårens bästa träningsäventyr och cykelläger!

Perfekt för alla som ska köra Vätternrundan, Ironman eller någon annan längre triathlon. Eller för dig som bara vill ha ett antal grymt effektiva träningsdagar med långa mil i sadeln och härligt sällskap.

Vi älskar cykeltourer! Vi har kört en hel del själva och dessutom arrangerat ganska många. Bland annat två stycken 14-dagarscyklingar igenom hela Sverige, från söder till norr.

Det här är den bästa formen av träning! Att cykla långt varje dag, med trevliga människor, få in lite simning och löpning när möjlighet ges, ha en följebil till baggage & support och få komma fram till ett nytt hotell varje dag!

Konceptet är enkelt. Vi cyklar från punkt A till punkt B och har ett fordon som tar väskor och support. Vi bor på hotell och äter tillsammans. Förutom daglig cykling så simmar och springer vi vid behov och när tillfälle ges.

Den stora majoriteten av alla tidigare deltagare vill få ut så mycket träning som möjligt under de här dagarna. Några vill springa innan frukost, andra springer av cykeln. Några åker och simmar. Man gör som man vill och nästan alltid hittar man någon som vill hålla sällskap!
Vi kommer försöka att rulla ut tillsammans varje etapp och sedan formas det naturligt klungor och sällskap. Det är ”fri fart” men efter att ha arrangerat 15 cykeltourer så brukar det bildas två grupper där man hjälps åt internt. En snabbare som håller 33-35 km/tim i snitt och en sub-30.

Cykeltouren är inte ett coachat läger i den bemärkelsen. Cykeltouren är ett cykeläventyr, ett distansläger och ett tillfälle att samla många mil och styrka. Man måste vara beredd på att ta ett stort individuellt ansvar för sig själv. Det inbegriper allt från att kunna laga en punktering, ha koll på sin utrustning, ha koll på rutt och färdväg samt att kunna cykla ensam vid behov. Vi som är ledare kommer gärna med tips, förslag och uppmuntran men vi kommer själva att cykla etapperna i vår egen takt.
Alla måste ha med sig en egen i-phone med kartfunktion eller en cykeldator som kan ladda en programmerad rutt.

Man väljer själv om man kör på tempo- eller linjecykel men man ligger inte i tempobågen mitt i klungan. Vi brukar uppmana till lugn och stabil distanscykling med mycket utrymme för social klungkörning under större delen av varje etapp. Vi prioriterar säkerheten framför allt annat och kommer ha en ordentlig genomgång under samlingen på söndag kväll.