Swimrun & Triathlon

Borås härligaste event!

Jag och mina medarbetare älskar att arrangera event!

Event som är utmanande, vackra, lokalt förankrade, välorganiserade, välkomnande och lite galna. Vad sägs exempelvis om vårt Lucia Swimrun med korta simningar i tregradigt vatten och emellanåt snö på marken! Framförallt så vill vi att våra event ska vara inspirerande och gränsbrytande. Det är event för vanliga människor. För några andra människor finns inte.

Våra event ska inspirera vanliga människor att med träning och förberedelser klara något som många tycker är ovanligt!

Eventen

För sjunde året i rad arrangerar vi Borås Swimrun runt Öresjös mäktiga vidder och omgivningar. Antingen kör man den långa banan med totalt fem kilometer simning och 29 km löpning eller sprintbanan med 1220 meter simning och 12 kilometer löpning. Borås Swimrun kör man som team om två tävlande.

Borås Triathlon är en tävling över hel- och halv Ironmandistans. 3800/1900 meter simning, 180/90 kilometer cykling och 42/21 kilometer löpning. Vi erbjuder Sveriges kanske mest sceniska cykelbana med massor av höjdmeter men å andra sidan en betydligt snällare löpsträckning!

Borås Swimrun och Borås Triathlon genomförs under helgen 3-4 juni 2023. Under hela helgen huserar vi på Almenäs strax utanför Borås och vårt mål är att erbjuda en förstklassig upplevelse för de tävlande och publiken med bland annat SM på långdistanstriathlon.

Lucia Swimrun genomförs under Luciahelgen. Där behöver man ingen tävlingspartner och inte heller är det en tävling utan endast deltagande med medföljande lussefest!