Livsstilsföreläsningarna som kan förändra ditt liv

Föreläsningar

Jonas Colting har med sina föreläsningar etablerat sig som en av de mest uppskattade, omtalade och välrenommerade hälso- och livsstilsföreläsarna i Sverige idag!

Jonas föreläser både i egen regi, genom egna föreläsningsturnéer, och genom bokade uppdrag.

Jonas driver en mycket aktiv och uttalad folkhälsoagenda genom föreläsningar, texter, debattartiklar, podcast och sociala medier. Det är en folkhälsoagenda som syftar till att inspirera människor att inte bara blir friskare och starkare utan framförallt lyckligare!

Med en CV som inkluderar 18 års professionell idrott, fyra böcker, en egen coachingverksamhet, en mycket välbesökt blogg, en populär podd samt hundratals föreläsningar, så är hans bakgrund gedigen och odiskutabel.

Under 2014 simmade Jonas de 640 kilometerna mellan Stockholm och Göteborg. Han snittade 17 kilometer om dagen i drygt sex veckor och samlade genom sin simning in 716000 kr till WaterAid och deras arbete för rent vatten och sanitet runt om i världen.

Under 2017 simmade Jonas 300 kilometer runt Gotland för att lyfta frågan om simkunnighet och vikten av fler simhallar i Sverige.

Jonas är pappa till sönerna Rufus och Tudor.


Jonas pratar om hälsa som ett livslångt projekt, och hur våra inlärda och förutfattade meningar om åldrande, funktionalitet och förmåga låter vår naturliga potential gå ouppfylld. Hälsa är ingen tävling men som de gränslösa mänskliga varelser som vi är så har vi den inneboende förmågan att vara vinnare i vår egen tillvaro!

Jonas är upphovsman till träningskonceptet Stenåldersträning, en träningsform som bygger på naturliga rörelsemönster (lyfta, kasta, hoppa, dra, kasta, med mera) i asymmetrisk miljö i skog och natur

Han har dessutom varit en av de främsta förespråkarna för minimalistiska löpar- och träningsskor och har en workshop ”Den Nakna Löparen” där teknik- och löpträning lärs ut till deltagarna.

Jonas Coltings föreläsningsteman ifrågasätter många av dagens ”sanningar” om hälsa och livsstil. Framförallt är den en uppgörelse med det paradigm som präglar vår samtid!
I de snabba kickarnas tidevarv har vi fått en skev syn på begrepp som vanligt-ovanligt och normalt-onormalt och det märks i vår relation till mat, rörelse, stress, vila och de prioriteringar vi gör.
Den röda tråden handlar om människors inneboende potential, gränslöshet och de resurser som vi kan frigöra med rätt verktyg och långsiktighet.

Jonas föreläser med mycket humor, värme och helt utan rädsla för att sticka ut hakan och utmana gamla sanningar, moderna myter och fördummande fördomar.

”Tack för en fantastiskt inspirerande föreläsning i måndags och för det arbete för folkhälsan som du gör” –Kristina

”Äntligen har någon knäckt koden! Känns underbart att ha ett helt liv framför sig av jämnt blodsocker, en hälsosam och stark kropp som helt plötsligt kan bli ett verktyg för att uträtta stordåd” –Sandra


Nakna Hälsan 2023

”Nakna Hälsan” är namnet på Jonas grundföreläsning. Föreläsningen handlar om synen på en avskalad, minimalistisk, grundläggande och ursprunglig kärna i det som skapar och stimulerar hälsa, vitalitet och lycka.
Av allt det som vi tror och tycker att vi är, så är vi mest av allt ett djur. Av alla de roller vi axlar så är vi fortfarande framför allt ett djur. Det är en insikt som vår samtid har glömt och oförmågan att förstå det mänskliga djurets djupt liggande behov är orsaken till både fysisk och mental ohälsa.
Föreläsningen ger en syn på hälsa och livsstil utan den dimridå av skeva paradigm som präglar det moderna livet. En dimridå som förvirrar och fördunklar vår medfödda intuition, och som gör att den moderna människan i flera avseenden är olyckligare och sjukare än alla generationer innan oss.
Föreläsningen bygger på boken från 2010 med samma namn och är både uppgraderad och uppdaterad. Föreläsningen Nakna Hälsan 2023 är mer aktuell och relevant än någonsin förr.


#coltingfood

#coltingfood vill presentera ett bättre sätt att äta! Den vill presentera alternativ, bredd och höjd inte bara i tanke och paradigm utan i det rent faktiska och praktiska. I vardagen. I livet.

Den här föreläsningen vill erbjuda en mat- & hälsofilosofi som bygger på helhet, sammanhang och långsiktighet. Så att bättre matval på sikt leder till bättre hälsa och välmående!

#coltingfood handlar inte om perfektion, allt eller inget, nolltolerans, dogmer eller svartvita resonemang runt aldrig eller alltid. #coltingfood försöker bara uppmuntra till förbättringar! Vi vill uppmuntra till något som är BÄTTRE!

Mat, ätande och hur det påverkar oss är det centrala i föreläsningen men naturligtvis ges också en hel del utrymme åt hälsa i allmänhet och träning/rörelse i synnerhet. #coltingfood är en livsstilsföreläsning för och om alla våra muskler, både de fysiska och mentala!


Varken kul, roligt eller gott

”Varken kul, roligt eller gott” är namnet på en av Jonas Coltings föreläsningsteman och den ställer många av dagens ”sanningar” om hälsa och livsstil på ända. Framförallt är den en uppgörelse med den värdegrund som präglar vår samtid! I de snabba kickarnas tidevarv har vi fått en skev syn på begrepp som vanligt-ovanligt och normalt-onormalt och det märks i vår relation till mat, rörelse, stress, vila och de prioriteringar vi gör.
Framförallt är det en föreläsning som visar på alla människors inneboende potential, gränslöshet och de resurser som vi kan frigöra med rätt verktyg och långsiktighet.


INFORMATION OM BOKADE FÖRELÄSNINGAR

Tid: Jonas föreläser från 20 min upp till heldagar beroende på kundens behov.
Språk: Jonas föreläser också på engelska.
Tema: Inriktningen och fokuset på föreläsningen kan självklart anpassas efter kundens önskemål

”Det finns något för alla att hämta på Jonas föreläsningar. Med glimten i ögat och med en stor portion humor utmanar Jonas etablerade normer och sanningar och får sin publik att börja reflektera över sin egna vardag. När Jonas föreläste för mitt företag var det många som fick en ”aha” upplevelse och några blev så inspirerade att de genast gav sig ut på ett träningspass.” -Magnus Jägerman, Agreat

”Fantastiskt inspirerande föreläsning och Jonas har en förmåga att engagera och utmana på ett sätt som verkligen fångar åhörarna!”

”Jonas blandar erfarenheter från en imponerande idrottskarriär med högst relevanta insikter kring prestation, inte bara kopplat till fysisk aktivitet utan mänsklig förmåga och potential som helhet!”

Nakna Hälsan 2023

Föreläsningsturné!


”Nakna Hälsan” är namnet på Jonas grundföreläsning. Föreläsningen handlar om synen på en avskalad, minimalistisk, grundläggande och ursprunglig kärna i det som skapar och stimulerar hälsa, vitalitet och lycka. Jonas föreläsningsturné gästar snart en stad nära dig.

Kontakt & Offert

För övriga bokningar